„Стоичков“ закрива София Филм Фест 2012

„Стоичков“ закрива София Филм Фест 2012
Премиерата на филма за легендарния български футболист Христо Стоичков е специалното събитие в заключителната програма на фестивала. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

С премиерата на документалния филм „Стоичков“ ще бъде закрита международната програма на фестивала София Филм Фест на 18 март.

Премиерата на филма за легендарния български футболист Христо Стоичков е специалното събитие в заключителната програма на фестивала, предаде bTV.

Филмът представлява драматичен разказ за спортната кариера и бурната житейска съдба на известния български футболист Христо Стоичков.

„Целта на документалния филм „Стоичков“ е да разбие досегашните клишета за личността му и да разкрие чувствителния човек, скрит зад образа на гениален футболист, показан с всичките му противоречия без излишен блясък. „Зрителите ще се срещнат с един Стоичков, който се различава драстично от неговия клиширан медиен образ – такъв, какъвто не го познават, и на места, където не са го виждали“, обещава филмовият критик Борислав Колев, страстен футболен фен.

Противно на очакванията, Стоичков приел предложението за филма още когато през юли 2009 г. Борислав Колев и продуцентът Димитър Гочев му се обадили по телефона и му разказали за идеята си.

Малко след това обсъдили детайлите по филма и на живо, в България. В голяма част от българските медии Стоичков е представян еднопланово, като се набляга на жълториите и негативизма.

#Стоичков #Христо Стоичков #документален филм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници