Строителството продължава да се срива

Строителството продължава да се срива
Строителството в България бележи спад от 11.6% на годишна база. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Строителството в България бележи спад от 11.6% на годишна база и 0.7% спрямо предходния месец, сочат предварителни данни на Националния статистически институт (НСИ).

Обемът на промишленото производство през септември се повишава с 1.5% спрямо предния месец, производството в добивната промишленост нараства с 10.2% спрямо предния месец, в преработващата промишленост ръстът е с 3.7%, докато в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ е отчетено намаление от 7.2%, сочат още данните на НСИ.

Производството на текстил и изделия от текстил, без облекло, отчита спад от 14.3%, производството на основни метали се е понижило с 11.1%, а производството на тютюневи изделия – с 6.8%.

На годишна база увеличение на промишленото производство е отчетено в добивната промишленост – със 7.7%, в преработващата промишленост – с 2.7%, докато в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ е отбелязано намаление от 5.1%.

Регистриран е ръст в производството на инвестиционни продукти (14.1%), в производството на енергийни продукти (2.1%) и в производството на продукти за междинно потребление (0.4%).











Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"