АБВ без шанс на евроизборите, смята Асланов

АБВ без шанс на евроизборите, смята Асланов
Според Асланов в БСП има много критици на Станишев, но това не ги прави отцепници от партията, за разлика от Първанов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„АБВ няма шанс да успее на евроизборите, но и вероятността БСП да ги спечели намалява силно“, заяви пред „Фокус“ социологът Юрий Асланов.

„Оттук нататък ходовете на БСП не са много, но до изборите съдбата на партията е в ръцете на Орешарски. Ако правителството се справя успешно, както е започнало да се справя, БСП няма да пострада. Но собствено БСП вече не може да направи нищо, защото е в ръцете на обстоятелствата“, коментира Асланов.

„Гражданското движение АБВ се прави точно сега по няколко причини. Най-основната от тях е, че в момента БСП наистина е много силна, тя не е много силна заради собствената си сила, а заради слабостта на всички останали“, обясни социологът.

„Ако не се направи нищо отвътре, ако БСП не се разцепи, защото, ако трябва да сме честни, това разцепление е резултат от евроизборите, предопределя и съдбата на правителства, а това притеснява доста хора“, каза още той.

Според Асланов в БСП има много критици на Станишев, но това не ги прави отцепници от партията, за разлика от Първанов.

„Изключвам вероятността да има пряка договорка между Първанов и Борисов, но на практика, наистина появата на това движение е в интерес на Борисов. Като резултат излиза, че това, което се случва, е в интерес на ГЕРБ“, смята Юрий Асланов.

Той посочи, че единственото невъзможно сътрудничество на АБВ засега е с БСП, а с кои други партии то би било възможно, предстои да се разбере.

#БСП АБВ #Сергей Станишев #Георги Първанов #Евроизбори 2014 #Ивайло Калфин #Пламен Орешарски #ГЕРБ #Бойко Борисов #Юрий Асланов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"