Първанов няма да създава нова партия

Първанов няма да създава нова партия
„Разцеплението – това също е плашило. Нека да дадем възможност на хората да гласуват по съвест, не по партийна дисциплина“, отбеляза Първанов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият президент Георги Първанов от Националната гражданска инициатива АБВ заяви, че няма да създава нова партия и да разцепва БСП.

Той посочи, че немалка част от областните лидери на БСП подкрепят формацията.

„Ще дадем възможност на хората, които мислят различно от „Позитано“, хора, които имат различна визия за развитието на България, да гласуват за нас. Във все повече случаи хората избират да не гласуват“, коментира Първанов.

„Разцеплението – това също е плашило. Нека да дадем възможност на хората да гласуват по съвест, не по партийна дисциплина“, отбеляза Първанов.

„Имам информация, че е проведена само една конференция за европейските избори – в Монтана. Общинската организацията е взела решение да предложи кандидатурата на Ивайло Калфин за член на ЕП и за водач на листа. Приема и решение да подкрепи всяка гражданска инициатива, издигнала кандидатурата на Ивайло Калфин. Надявам се да няма репресии към общинската организация в Монтана“, посочи той, предава „Фокус“.

#Георги Първанов #БСП АБВ #Ивайло Калфин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"