Орешарски: Ще убедим хората, че постигаме резултати

Орешарски: Ще убедим хората, че постигаме резултати
Предстои да убедим гражданите, че усилията ни дават резултати, коментира Орешарски. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Аз никога не споря по финансови теми с хора, които нямат финансова квалификация. Всеки такъв спор се превръща в софистика. Само искам да подчертая, че аз много мечтаех да заваря 8 млрд. лв. фискален резерв, колкото беше в 2009 г., а не половината от него.  Мечтаех и правителственият дълг да е 10 млрд. лв. - равнището му от 2009 г., а не 14,5 млрд. лв., колкото остави ГЕРБ, заяви премиерът Пламен Орешарски в интервю за „24 часа“.

„Предстои да убедим гражданите, че усилията ни дават резултати. В една силно инерционна система, каквато е икономиката, това не е никак лесно. Често ефектите от усилията на един кабинет се усещат след време, понякога в следващ мандат. А ние още не сме излезли от негативните последици от управлението в последните четири години. Затова е по-трудно“, коментира Орешарски.

Премиерът коментира думите на бившия финансов министър Симеон Дянков, който бе казал, че правителството на Орешарски харчи парите на децата ни, а пътят до финансовата пропаст е близо.

„Той е в основата на провала във фискалната политика за отминалия мандат. Бих искал да го успокоя, че няма дори да се доближим до изразходваните от него 8 млрд. лв., с които влоши фискалната позиция на страната ни. Другото отново са празни от съдържание приказки, защото практически не задлъжняваме“, обясни Пламен Орешарски.

#Пламен Орешарски #Орешарски #Симеон Дянков #финанси #резерв

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници