Проф. Иванов: Българите все по-бедни и болни

Проф. Иванов: Българите все по-бедни и болни
Според Центъра за демографска политика българите стават все по-бедни, по-болни и по-прости. Снимка: m.econ.bg
A A+ A++ A

„Българите стават все по-бедни, по-болни, по-прости или неинтелигентни, по-нещастни и все по-малко на брой“, заяви проф. Петър Иванов от Центъра за демографска политика, предаде dariknews.bg. За тази своя констатация ученият цитира данни от Евростат, излезли наскоро, според които 60% от българите живеят в мизерия, а 2 800 000 са били обезщетенията, изплатени от НОИ през 2013 г. на заболели българи.

По повод на обявеното от медии, че България е на 14-о място в света по интелигентност, проф. Иванов заяви, че това не е вярно и според него страната ни е в 14-а група по интелигентност.

„Преди нас има 46 държави, чиито граждани са по-интелигентни от българите, сред тях са и всички европейски страни, което означава, че България е на последно място по интелигентност в Европа“, коментира проф. Иванов. По думите му това е така, защото у нас има най-много неграмотни хора - 70% от безработните в България са неграмотни по данни на статистиката.

Той добави, че според Евробарометър броят на отличниците в България е пет пъти по-малък от средния за Европа, а броят на слабите ученици у нас е много по-голям.

#проф. Петър Иванов #България #българите #безработни #ученици #обезщетения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"