Данъчните с масови проверки на брокерите

Данъчните с масови проверки на брокерите
Брокерите масово укриват комисионните си от данъчните. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Данъчните стартират проверки за укриване на доходи от брокерите на имоти. Още в края на миналата година служители на Националната агенция за приходи са поискали информация от бранша за най-честите нарушения, които се правят при покупката и продажбата на имоти, пише "Стандарт".

Оказва се, че повечето комисионни за сключени сделки или се укриват от данъчните, или се обявяват в много по-малък размер от реалния.

Некоректните брокери обикновено работят с по-ниска комисионна от 1-1,5%, обясняват от "Сдружение Брокери на имоти". Това обаче не означава автоматично по-добри условия за клиентите им. Често заради по-ниската комисионна брокерите надуват изкуствено цената на апартамента или съответния имот. По този начин той става почти непродаваем, а ако все пак някой се излъже да го купи, то плаща много повече, отколкото ако беше дал стандартната комисионна от 3%.

Брокери на имоти, които се представят за собственици или пълномощници на продавачи на апартаменти, най-често мамят хазната, казаха от "Сдружение брокери на имоти". Най-често тези брокери крият доходи като отказват да сключват комисионни договори и да издават касови бонове или фактури за получените комисиони. Вместо това издават на купувачите ордери или саморъчни разписки в свободен текст, включително върху комисионни договори вместо върху надлежен документ.

#брокери #данъчни

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници