Първан Симеонов: Усещане за политическа нестабилност през 2014 г.

Първан Симеонов: Усещане за политическа нестабилност през 2014 г.
Първан Симеонов Снимка: temadaily.bg
A A+ A++ A

Усещането за политическа нестабилност и гадаене на тема избори ще са акцентите в политическата 2014 година, заяви политологът Първан Симеонов в интервю за агенция "Фокус".

"2014 г. ще бъде доста напрегната, динамична, изпълнена с много неизвестни. В същото време няма да ни прави толкова голямо впечатление, както 2013-а година, защото 2013-а ни накара да свикнем с усещането за почти постоянна политическа криза, вече сме имунизирани”, коментира Симеонов.

Според политолога, в общественото съзнание през 2013 г. имаше два момента, в които като че ли изборите изглеждаха най-близки. Това бяха именно летните месеци, както и месец ноември, който се очерта като един своеобразен вторичен трус на протеста.

"Само че след ноември наблюдаваме известно затихване и това затихване на протестната активност по естествен начин е свързано и с леко връщане надолу на показателите, които сочат непопулярност на правителството и обществена тревожност - трябва ли оставка, трябват ли предсрочни парламентарни избори, подкрепяте ли протеста и т.н. В началото на декември общественото съзнание изглеждаше объркано и поделено по тази тема, като едни съпоставими дялове са бяха тези, които казват „да” и „не” на директен въпрос: „Според вас необходими ли са предсрочни парламентарни избори?”, заяви Първан Симеонов.

#Първан Симеонов #Симеонов #протест #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници