Пиронкова с огромен скок в световната ранглиста

Пиронкова с огромен скок в световната ранглиста
Пиронкова ще има възможност да се завърне в Топ 50 още след края на предстоящия Australian Open, ако постигне две победи. Снимка: www.tennis24.bg
A A+ A++ A

Шампионката на турнира в Сидни Цветана Пиронкова приключи миналия сезон извън Топ 100 на световната ранглиста, но след осемте си поредни победи по пътя към първата си титла тя спечели 495 точки и се изкачи с цели 50 позиции до №57 в света, предаде "Фокус Спорт".

Пиронкова ще има възможност да се завърне в Топ 50 още след края на предстоящия Australian Open, ако постигне две победи. Тя ще играе с испанката Силвия Солер-Еспиноса в понеделник след 08.00 часа в първия си мач от турнира от Големия Шлем. Ако премине първи кръг, съперничка на българката ще бъде победителката от мача между Клара Закопалова от Чехия и Саманта Стоусър от Австралия.

Първата ракета на България Григор Димитров ще играе срещу американеца Брадли Клан в първи кръг на Аустрелиън Оупън във вторник. Представителят на САЩ е 95-и в света и ще направи своя дебют в първия за сезона турнир от Големия шлем. При победа във втори кръг Димитров ще играе с тайванеца Йен-Сун Лу или квалификант.

През тази седмица Григор Димитров се включи в демонстративния турнир "ААMI Classic" в Куйонг и не добави нови точки към актива си за световната ранглиста, но въпреки това се изкачва с една позиция до №22, изравнявайки своето рекордно класиране. Ако стигне до осминафиналите в Австралия, той ще влезе в "Топ 20".

#Сидни #Цветана Пиронкова #Пиронкова #Григор Димитров #Димитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"