109 арестувани при антикюрдска операция в Турция

109 арестувани при антикюрдска операция в Турция
Екипи на полицията са влезли в офисите на няколко профсъюза и в жилищата на ръководителите им в Истанбул, Анкара, Диарбекир. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

109 души са били арестувани в Турция в мащабна операция срещу средите с връзки с кюрдските бунтовници.

Турската полиция арестува 109 души при нова мащабна операция в Турция срещу средите, заподозрени във връзки с кюрдските бунтовници, съобщи Анадолската агенция, цитирана от БГНЕС.

Екипи на полицията са влезли в офисите на няколко профсъюза и в жилищата на ръководителите им в Истанбул, Анкара, Диарбекир (основен град в югоизточната част на страната, населена предимно с кюрди) и в двадесетина други градове, уточнява Анадолската агенция.

Полицаите са извършили обиски на офисите на профсъюзите, защитаващи правата на общинските служители, като са иззели документи, съобщават местните медии. Повечето арести са извършени в Истанбул - 42, уточнява Анадолската агенция.

Полицейската операция се провежда в рамките на съдебна офанзива, насочено срещу Съюза на кюрдските общности. Това е нелегална организация, заподозряна, че е политическият клон на въоръженото движение ПКК, което води борба с централната власт от 1984 г. насам.

#Турция #арести #кюрди #кюрдски бунтовници #операция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"