Финансов страх или социален ужас..!?

Финансов страх или социален ужас..!?
A A+ A++ A

Експерти твърдят, че българинът харчи малко, въпреки че възможностите му са по-големи. С една дума, въпреки че имаме пари, се страхуваме да ги харчим! Това на пръв поглед може би звучи еретично, но ако се вслушаме в доказателствата на специалистите, можем да се убедим, че ако не друго, поне страхът от това да харчим наистина е реален.

Как искаме българинът да се престраши да изтегли заем, например от едни 50 хил. лв., след като или е безработен, или пък работата, която работи, не му е сигурна. Малко са онези, които са на „държавна работа“, където впрочем сигурността не е чак толкова голяма.

Повечето хора работят в частния сектор, където Кодексът на труда, общо взето, има препоръчителен характер. Всички знаем, че трудовоправните дела се печелят почти винаги от работниците, но с какви средства да се заведе такова дело, да се обжалва, ако се наложи, и все пак как ще се понесе една евентуална загуба…!?

Всичко това поражда финансова несигурност, която води до липсата на активност на пазара на кредитите, което затваря спирален порочен кръг, водещ до стагнация на икономиката като цяло. Едното следва от другото и води до третото.

А докога ще е така, е, това не зависи от нас…

#пари #страх #сигурност #ДЕЛА #загуба #несигурност #стагнация #кредит #доказателства

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »