Румен Петков: „Атака“ скъсява живота на правителството

Румен Петков: „Атака“ скъсява живота на правителството
Според Петков „Атака“ скъсява живота на правителството. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„С такива действия „Атака“ скъсява живота на правителството.“

Това каза в интервю за агенция „Фокус“ Румен Петков, областен председател на БСП - Плевен, и министър на вътрешните работи в правителството на Тройната коалиция.

„Многократно съм казвал, че не правителството, а подкрепящите го партии са основният проблем. И като основен проблем вадя липсата на диалог, в който не виждам на какво основание „Атака“ би могла да участва. За съжаление, с това си действие повечето депутати от „Атака“ само показват, че политическите партии в парламента са проблемът. И аз мисля, че с такива действия „Атака“ скъсява живота на правителството. С такива действия тя води до нетърпимост у нормалните и интелигентни граждани“, посочи Петков.

По думите му - диалог трябва да се търси с всички, с изключение на „Атака“. „Диалог трябва да се търси в името на националния консенсус, в определянето на приоритетите пред държавата в тази изключително кризисна и политически кризисна обстановка, в която работи правителството, за да може да се постигне едно успокоение и да може институциите да работят нормално. Моето впечатление е, че голяма част от институциите не работят“, каза още Румен Петков.

#Румен Петков #Атака #Плевен #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »