Държавата иска „Ремотекс – Раднево“ – било източвано

Държавата иска „Ремотекс – Раднево“ – било източвано
„Готови сме да водим преговори за конкретна цена, но не трябва да се извиват ръцете на държавата, средствата, които искат собствениците, ние не можем да си ги позволим“, заяви Стойнев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Действаме за придобиване на „Ремотекс“, видяхме се с един от собствениците на предприятието, работниците там искат то да бъде държавно“, съобщи министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

„Цената, която искат сегашните собственици на предприятието, е необосновано висока, те искат около 10 пъти повече, отколкото ние предлагаме“, каза още Стойнев.

„Готови сме да водим преговори за конкретна цена, но не трябва да се извиват ръцете на държавата, средствата, които искат собствениците, ние не можем да си ги позволим“, заяви министърът на икономиката.

„До следващата седмица, ако собствениците не предложат разумна цена, ние ще бъдем в ситуация, в която не можем да го придобием, и аз ще отида да обясня на работниците, че причината за това е необосновано висока цена“, посочи Драгомир Стойнев.

„Собствениците на „Ремотекс“ искат десетки милиони лева за него извън дълговете на предприятието. Предприятието работи в момента на загуба, а дълговете му са за над 25 млн. лв. Моето мнение е, че предприятието е било източвано през годините“, коментира министър Стойнев.

#"Ремотекс-Раднево" #Драгомир Стойнев #собственици

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници