В Стара Загора задържаха холандец педофил

В Стара Загора задържаха холандец педофил
Андреас Хеере Ватенаар, на 46 години, е бил задържан в луксозен старозагорски хотел по обвинение в педофилия. Снимка: www.bnews.bg
A A+ A++ A

Андреас Хеере Ватенаар, на 46 години, е бил задържан в луксозен старозагорски хотел в събота вечерта в компанията на две малолетни момчета. Той е наел самостоятелна стая още на 2 януари. Срещу Ватенаар е повдигнато обвинение за блудствени действия с малолетни, съобщи говорителят на районната прокуратура Виктория Димитрова, предаде standartnews.com.

Според разследващите холандецът е идвал и друг път в България. По неофициална информация хлапетата, който му правели компания, били от старозагорски дом за деца, лишени от родителски грижи. При ареста е бил иззет лаптоп с над 1 терабайт записана информация. За ареста на холандския гражданин вече били уведомени отдел „Консулски“ на МВР и холандското посолство у нас.

Адвокатът на обвиняемия съобщи, че неговият клиент твърдял, че не е извършил нищо лошо, и настоявал да бъде съден в Холандия. България и Холандия имат съдебна спогодба за подобна практика, но единствен съдът можел да реши къде да бъде съден Ватенаар.

#педофил #холандец #България #Холандия #МВР #Стара Загора

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »