Кунева: Политическите лидери да се разграничат публично от Сидеров

Кунева: Политическите лидери да се разграничат публично от Сидеров
Не вярвам, че българските граждани приемат за нормално народен представител да посяга на служител на реда, заяви Сидеров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

По повод скандалното поведение на Волен Сидеров председателят на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева призовава през Фейсбук профила си политиците да се разграничат от Волен Сидеров.

„Призовавам всички политически лидери да се разграничат публично от Сидеров. Не вярвам, че българските граждани приемат за нормално народен представител да посяга на служител на реда, на граждани и на дипломатически служител. В Европейска България не може да има търпимост към подобно политическо поведение. Законите важат и за депутатите“, написа Кунева в профила си в социалната мрежа.

Според заместник-председателя на ДБГ Йонко Грозев казусът със Сидеров е изключително показателен за начина, по който се упражнява властта в България.

„Срещу подкрепата му за правителството, на Сидеров му се позволява и прощава всичко. Това е поредното ярко доказателство, че в България тези, които са на власт, са убедени, че са над закона. Българското общество трябва много ясно да каже на политическата си класа, че това е недопустимо“, допълни още правозащитникът Йонко Грозев, който в 13.00 ч. се включи в протеста срещу Сидеров пред Съдебната палата.


#Меглена Кунева #Кунева #Волен Сидеров #Сидеров #Йонко Грозев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »