ВМРО: Сидеров сам да си даде имунитета

ВМРО: Сидеров сам да си даде имунитета
A A+ A++ A

След като главният прокурор Сотир Цацаров е внесъл в парламента искане за снемане имунитета на лидера на „Атака“ Волен Сидеров, срещу когото се води разследване за хулиганство и нанасяне на телесна повреда на полицай, политикът да постъпи мъжки и сам да даде имунитета си.

Това е възможно с поправка в Конституцията, разработена и предложена с участието на ВМРО и приета от 40-ото народно събрание, се казва в позиция на ВМРО, свързана с последния случай от серията безобразия, извършени от български парламентарист.

Надяваме се, че компетентните органи са събрали необходимите доказателства и без „чадъра“ на имунитет ще приложат срещу нарушителите закона в цялата му строгост, в която той се прилага за всички български граждани.

Недопустимо е народни представители, скрити зад имунитет, да не спазват законите, да не се подчиняват на органите на властта и дори да бият полицай. Правилата и законите са валидни за всички в обществото и най-вече за народните представители. Недопустимо е полицай в униформа, който изпълнява служебните си задължения, да бъде нападнат от парламентаристи, се казва още в позицията.

#„Атака" #Волен Сидеров #ВМРО #имунитет Сидеров #Сотир Цацаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »