Решение за вдовицата на Самоковеца до месец

Решение за вдовицата на Самоковеца до месец
В края на май 2010 г. СГС оправда водицата на убития през 2003 г. в Амстердам Константин Димитров–Самоковеца – Ангелина Димитрова. Снимка: „24 часа“
A A+ A++ A

Софийският апелативен съд се очаква да се произнесе до месец по делото за Ангелина Димитрова – вдовицата на Косьо Самоковеца.

Прокуратурата протестира пред по-горната съдебна инстанция оправдателната присъда на Софийски градски съд (СГС), предаде БГНЕС.

В края на май 2010 г. СГС оправда водицата на убития през 2003 г. в Амстердам Константин Димитров-Самоковеца - Ангелина Димитрова.

Тя беше обвинена за контрабанда на близо 700 хил. лв., извършена и през митницата на Аерогара София през 2000 г. с подправени фактури.

Другото обвинение срещу нея е за пране на пари. Тогава председателят на съдебния състав Владимир Астарджиев прецени, че не е извършено престъпление, тъй като Димитрова е уведомила митниците за стоките, които е пренесла, и е посочила коректно стойността им.

Това изключва хипотезата за контрабанда, а без нея няма как да е извършено и пране на пари, заяви Астарджиев.

Прокуратурата поиска делото да бъде върнато за ново разглеждане от друг състав на СГС. Причината – решението не е било добре мотивирано и в него съдът си е позволил да се позове на житейската логика.

Държавното обвинение поиска от апелативните съдии да наложат на Димитрова справедливо наказание.

#Софийският апелативен съд #Косьо Самоковеца #вдовица #Софийски градски съд #СГС #Константин Димитров #Самоковеца #Амстердам #София #контрабанда #пране на пари #Владимир Астарджиев #прокуратурата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"