БСК: Край на политическите боричкания, за да има нови работни места

БСК: Край на политическите боричкания, за да има нови работни места
„Ако ние успяваме да постигнем освен икономическо и политическо спокойствие, ситуацията може да се развива все по-добре“, коментира председателят на БСК. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Единственият начин за създаването на нови работни места е гарантирането на спокойствие в икономиката, подобряването на бизнесклимата и прекратяването на политическите боричкания“, заяви пред „Фокус“ изпълнителният председател на Българската стопанска камара Божидар Данев.

„Политическите боричкания създават неустойчивост както за родната икономика, така и за инвеститорите, и аз мисля, че точен индикатор за подобно нещо е прогнозата за понижение на рейтинга на България, макар и символично“, посочи Данев.

„През 2013 г. за мен, за разлика от мнението на политиците, започна трайно обръщане на българската икономика. Повишава се чуваемостта от управлението към бизнеса. Така че промените, събуждането на гражданското общество, са полезни за промяната на бизнесклимата в страната“, отбеляза той.

„Ако ние успяваме да постигнем освен икономическо и политическо спокойствие, ситуацията може да се развива все по-добре“, коментира председателят на БСК.

„Българската икономика е силно свързана с европейската икономика и ако европейската икономика няма ресурси, не може да се очаква и ръст на нашата икономика. Перспективите ще са добри, ако получим политическо спокойствие, защото в сегашното политическо противопоставяне трудно би могло да се случи“, заяви Божидар Данев.

„Политическата неопределеност създава недоверие към българската икономика. За пример – нараства дебалансът между спестяванията и инвестициите, което е точен показател за недоверие на хората и инвеститорите в политическото бъдеще на страната“, каза още той.

#България #икономика #политика #работни места #Божидар Данев #Българска стопанска камара

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"