7 тайландски двойки се целуват за рекорд

7 тайландски двойки се целуват за рекорд
Участниците започнаха маратонската целувка вчера и ще продължат през целия утрешен ден. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Сключени устни през цялото време, включително в почивките за тоалетна и хранене – това е предизвикателството пред тайландски двойки, опитващи се да подобрят рекорда за най-дълга целувка на Свети Валентин.

Седем двойки започнаха маратона в тайландския курорт Патая, на около 100 км югоизточно от Банкок, с надеждата да подобрят световния рекорд за най-дълга непрекъсната целувка, който в момента е близо два дни.

Участниците започнаха маратонската целувка вчера и ще продължат през целия утрешен ден, а двойката, която издържи повече от 46 часа, 24 минути и 9 секунди я очакват награди и слава, предаде „Ройтерс“.

Рекордът беше поставен през 2011 г. от 31-годишната Лакана Тиранарат и съпруга й. Двамата ще направят нов опит за рекорд тази година.

„Ще опитаме да се справим по-добре от миналата година, но може би ще подобрим рекорда си с малко. Ще видим как ще се справят останалите участници, но ние ще дадем всичко от себе си“, заяви Лакана.

Всяка двойка ще разполага с пространство от 1 кв.м, за да докаже обичта си. Храната и напитките трябва да се приемат чрез сламка. Миенето на зъбите също може да създаде опасност от отделяне на устните и това ще доведе до дисквалификация.

Ходенето до тоалетна може да става свободно в първите три часа от състезанието. След това, с все така сключени устни, двойките трябва да бъдат придружавани от рефер.

Като се има предвид, че състезанието е по-скоро мъчение, отколкото романс, организаторите отбелязват, че броят на двойките е намалял наполовина спрямо миналогодишния маратон.

„Световният рекорд от миналата година от 46 часа, 24 минути и 9 секунди е много труден за подобряване. Състезателите трябва да бъдат търпеливи, за да докажат любовта си“, заяви Сомпорн Наксуетронг, генерален мениджър на Ripley`s World Pattaya, където се провежда състезанието.

Победилата двойка ще получи диамантен пръстен на стойност 100 000 бата (3333 долара), ваучер за почивка в хотел на стойност 200 000 бата и вероятно много болка в устните.

#Свети Валентин #целувка #рекорд #Банкок #Тайланд #двойка #устни

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"