Волен Сидеров остава без имунитет...?!

Волен Сидеров остава без имунитет...?!
A A+ A++ A

Има достатъчно доказателства за извършено престъпление от общ характер, извършено от лидера на „Атака” Волен Сидеров. Това съобщиха от Върховната касационна прокуратура, съобщи btvnews.bg.

Делото за инцидента на варненското летище е изпратено на Софийската градска прокуратура, която се занимава с лица с имунитет. След като обвинителите от София са запознаят с материалите, ще преценят дали да направят предложение до главния прокурор за сваляне имунитета на Волен Сидеров.

Тъй като случаят е с голям обществен отзвук, а прокуратурата публично се ангажира да действа изключително бързо, като по случая работеха трима прокурори във Варна и седем разследващи полицаи, има нищожна вероятност градската прокуратурата да е на мнение, различно от това на районната в морския град. Затова най-вероятно главният прокурор ще поиска от парламента имунитета на Волен Сидеров в следващите дни.

По-рано във вторник от прокуратурата съобщиха за участието на националистическия лидер и депутати от „Атака” в словесен, преминал във физически, конфликт на летище Варна в понеделник вечерта. Сидеров се спречкал с 28-годишна жена, която е културно аташе на Франция в България.

В късния следобед френското посолство излезе с официално становище. В него се казва, че френски дипломатически служител е бил жертва на обиди и заплахи от страна на български гражданин, очевидно в нетрезво състояние, по време на полет от София до Варна.

Посолството на Франция очаква извинения от този гражданин, чието „осъдително поведение не е достойно за депутат, нито дори и за човек, който уважава себе си".

#Волен Сидеров #Сидеров #посолство #гражданин #становище #имунитет #прокуратура #престъпление

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"