Оранжевите храни намаляват риска от рак

Оранжевите храни намаляват риска от рак
A A+ A++ A

Оранжевите храни съдържат невероятни свойства, които намаляват риска от рак. Учените представиха и другите предимства, поради които е препоръчително да се храним с повече оранжеви храни, предава БГНЕС.

Редица изследвания показват, че портокалите намаляват холестерола в кръвта и ускоряват изгарянето на мазнините. Морковите са пълни с витамин "А" и забавят процеса на стареене. Папаята поддържа здрава храносмилателната и имунната система, а тиквата е отлична за поддържане на здравето на сърцето. Предимството на тиквата е, че може да се използва и в сладки, и в солени рецепти. Сладките картофи съдържат много витамин "А", имат противовъзпалителни свойства и убиват бактериите, които причиняват акне. Тропическият плод гуава е богат на ликопен, мощен антиоксидант, който се бори срещу рака. Освен това съдържа 63% повече калий, отколкото бананите.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"