Волен Сидеров ударил полицай

Волен Сидеров ударил полицай
Прокуратурата вероятно ще поиска имунитета на Волен Сидеров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Започнало е досъдебно производство за две престъпления – хулиганство и за причиняване на лека телесна повреда на длъжностно лице, след инцидента на Летище Варна. Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, цитирана от БГНЕС. На този етап обаче то е образувано срещу неизвестен извършител.

Волен Сидеров е ударил варненски полицай с юмрук в лицето, съобщи по-рано във вторник Дарик. Инцидентът е станал в понеделник вечерта на Летище Варна, докато униформените се опитвали да усмирят депутата, който влязъл в схватка с гражданин, пътувал в самолета, в който е пътувал и Сидеров.

След като скандалът между Сидеров и другия пътник ескалирал на територията на порта, бил извикан екип на полицията за съдействие. Вместо да се усмири обаче, лидерът на „Атака“ забил юмрук в лицето на униформен. Пострадалият полицай си е извадил медицинско свидетелство веднага след нападението. По случая е заведено досъдебно производство.

Заради посегателството над служителя на реда вероятно прокуратурата ще поиска имунитета на Волен Сидеров. Обвинението работи от снощи по случая. На мястото на инцидента, освен няколко полицейски патрула, пристигнала и кола на обвинението. Свидетели на случилото се са били разпитвани повече от пет часа.

#Волен Сидеров #Варна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"