ГЕРБ призовават за наказание на „самозабравилите се политици“ от „Атака“

ГЕРБ призовават за наказание на „самозабравилите се политици“ от „Атака“
От ГЕРБ призовават за наказание за поведението на Сидеров и „Атака“.
A A+ A++ A

ГЕРБ категорично осъжда поведението на председателя на „Атака“ Волен Сидеров и неговите депутати на летище „Варна“, се казва в позиция на ГЕРБ, изпратена до медиите. За пореден път от партията настояват за оставката на Волен Сидеров като председател на антикорупционната комисия в Народното събрание.

„Абсолютно недопустимо е политически лидер или народен представител да напада и да се саморазправя с български гражданин. Подобни действия могат да бъдат определени като криминален акт“, се казва в позицията. Според ГЕРБ „подобна самозабрава на политически лидер“ е опасна за демокрацията и сигурността на българските граждани.

От партията на Бойко Борисов призовават министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев и ръководството на „Гранична полиция“ всички записи от охранителните камери и на полицията, и на концесионера на летището да бъдат изцяло съхранени и използвани при разследването.

От ГЕРБ призовават управляващите политически сили също да осъдят остро поведението на Волен Сидеров, а компетентните органи в държавата да направят незабавно разследване на случая. „В противен случай сцените с безчинстващи „наказателни отряди“ от самозабравили се политици ще се превърнат във всекидневие“, смятат от партията.

#ГЕРБ #Атака #Волен Сидеров #Бойко Борисов #Цветлин Йовчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"