Станишев за вот на недоверие заради наводненията

Станишев за вот на недоверие заради наводненията
Лидерът на социалистите обаче бе категоричен, че ще подкрепи всички действия на правителството в посока превенция. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

БСП ще участва в консултации за евентуален вот на недоверие към кабинета заради несправяне със ситуацията след наводненията, каквито заявки се появиха от ДПС.

Това обяви в студиото на „Тази сутрин“ по bTV лидерът БСП и президент на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев.

Според него обаче е по-важно да се формира антикризисен щаб, който да набележи пред парламента мерките, които трябва да се предприемат за превенция на подобни случаи.

По думите на Станишев е необходим анализ на рисковите точки, който според него може да ползва доклади, направени още през 2008 г.

Червеният лидер припомни, че по времето на Тройната коалиция беше създадено Министерство на бедствията и авариите и отряди на „Гражданска защита”, както и бе поставено началото на изграждането на система за ранно оповестяване.

Според Станишев закриването на Министерството на бедствията е политическа грешка на ГЕРБ, защото дейностите са поети от МВР, а „Гражданска защита“ била „сираче“ в силовото министерство.

Лидерът на социалистите обаче бе категоричен, че ще подкрепи всички действия на правителството в посока превенция.

Станишев обяви още, че европейските социалисти ще гласуват срещу търговското споразумение АСТА. Той припомни, че ПЕС е заявила, че документът е неприемлив по негова инициатива.

Лидерът на БСП уточни, че подкрепя мерки за защита на авторските права, но че АСТА отива отвъд нормалното.

#Сергей Станишев #ПЕС #БСП #Партията на европейските социалисти #наводнения #вот на недоверие #ДПС #тройната коалиция #Гражданска защита #ГЕРБ #МВР #ACTA

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"