Цонев: Картелно споразумение между изкупвачите на тютюн

Цонев: Картелно споразумение между изкупвачите на тютюн
"Искам да ги предупредя, че ще информирам ръководството на партията и ще предложа да сезираме КЗК, която да образува дело за картел срещу тези изкупвачи", посочи Цонев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Имаме информация, че фирмите, които изкупуват тютюн са в картелно споразумение за цената и затова бавят процеса по изкупуване“, заяви пред бТВ председателят на парламентарната бюджетна комисия и заместник-председател на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев.

"В 2014 г. е заложено увеличение от 40 % на премиите за тютюнопроизводителите. Изкупвачите са си направили сметката тези 40% да влязат при тях, намалявайки цената, на която изкупуват тютюна", каза още Цонев.

"Искам да ги предупредя, че ще информирам ръководството на партията и ще предложа да сезираме КЗК, която да образува дело за картел срещу тези изкупвачи", посочи той.

"Ако това се докаже, а ние имаме данни и можем да го докажем, ще последват тежки санкции и глоби спрямо тях и сметката им ще излезе крива", добави Цонев и призова изкупвателната кампания на тютюна да започне навреме.

#Йордан Цонев #тютюнопроизводители #изкупна кампания #картел #изкупвачи #КЗК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »