Ватикана: Папата не е смекчил позицията си за хомосексуализма

Ватикана: Папата не е смекчил позицията си за хомосексуализма
Ватикана изрази съжаление от „грешната и тенденциозна интерпретация” на изявления на папата за хомосексуализма. Снимка: temadaily.bg
A A+ A++ A

Ватикана изрази съжаление от „грешната и тенденциозна интерпретация“ на изявления на папата за хомосексуализма, предаде Франс прес. Според италиански медии публикуваните преди дни коментари на папа Франциск от среща в края на ноември с ръководители на конгрегации сигнализират за промяна в досегашната позиция на католическата църква, предаде btvnews.bg.

„На образователно ниво гей организациите поставят предизвикателства пред нас, които понякога са трудни за разбиране. Църквата трябва да бъде в крак с промените в обществото и модерните семейства, за да продължи да проповядва за Христос на едно поколение, което се променя“, са част от думите на папата на въпросната среща, цитирани от медиите по цял свят.

Отец Федерико Ломбарди заяви, че изопачаването на думите на папата е очевидно и се прави с цел използването им като инструмент в дебата за легализирането на гей браковете в Италия.

#Франциск #гей #Христос #Федерико Ломбарди #църква #папа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници