Златко Баретата получи 8 години за организирана престъпност

Златко Баретата получи 8 години за организирана престъпност
На 7 февруари прокуратурата поиска 17 години затвор за Иванов. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Ефективна присъда от осем години затвор получи Златомир Иванов–Баретата от Софийски градски съд (СГС), който го призна за виновен за ръководене на организирана престъпна група за разпространение на наркотици.

На 7 февруари прокуратурата поиска 17 години затвор за Иванов. Според държавното обвинение той е ръководил организирана престъпна група, наречена „Фирмата“, създадена, с цел да разпространява наркотични вещества в страната.

Освен това Баретата има и обвинение за убийството на Румен Стефанов-Алфа на 23 септември 2007 г. в Перник.

Прокуратурата поиска 12 години затвор за Иванов по обвинението, че е ръководител на „Фирмата“ и 17 години за убийството на Алфа. Така общото най–голямо обвинение, което обвинителите поискаха, е 17 години затвор.

Другият от групата, за когото прокуратурата поиска 17 години затвор, е Мартин Димитров, който също е обвинен за убийството на Алфа.

Съдът да наложи 10 години затвор и глоба от 50 000 лв. на Марин Вълчев, поиска прокурор Аксиния Матосян. За 9 други, сочени като участници в групата, обвинението поиска по 8 години затвор.

За шестима от групата обвинението поиска наказание от по 7 години затвор. За най-малкия член на групата Мартин Горески бяха поискани 5 години.

Най-леки наказания обвинението поиска за Валентин Колев – 1.5 година, тъй като е съдействал на разследващите и е наркозависим. 2 години и 8 месеца затвор прокуратурата поиска за Стоян Дичев.

#Златомир Иванов #Баретата #Софийски градски съд #СГС #прокуратурата #Фирмата #Румен Стефанов #Перник #Алфа #Мартин Димитров #Мартин Горески #Валентин Колев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"