Очакват около 2% ръст в зимния туристически сезон

Очакват около 2% ръст в зимния туристически сезон
Очакваме зимният сезон да протече нормално с един слаб ръст в рамките на около 2%, твърди Румен Драганов. Снимка: www.focus-news.net
A A+ A++ A

„Очакваме зимният сезон да протече нормално с един слаб ръст в рамките на около 2%. Миналата година имахме много силен сезон с две световни купи и европейска купа, което беше напредък за България. Тази година има европейска купа, която ще бъде в края на януари.

Очакваме и зимните олимпийски игри“, казва в интервю за economic.bg Румен Драганов - директор на Института за анализи и оценки в туризма.

По думите му, обикновено в този период имаме увеличение на пътуванията към различни дестинации. „Нашата страна специално очаква туристи от Русия. От тази гледна точка очакваме ръст около 2%, независимо, че Коледа и Нова година минаха с много силно увеличение в зимните курорти на гръцки туристи. Туристите от Гърция са близо два пъти повече в сравнение със същия период през миналата година“, казва още Драганов.

Посещенията са около 15 хил. през тази година при 12 хил. за миналата година. Според Драганов в момента се намираме в уникален период. Нямаме натрупан сняг в планините и не се очаква скоро снеговалеж. „Не е благоприятна липсата на сняг, но тя не влияе пряко върху пристиганията на туристите.

Това би повлияло на връщането на тези туристи за следващия или по-следващия зимен сезон. Ако сега те останат с неприятни спомени, те няма да повторят пътуването си до България, независимо дали другата година зимните условия ще бъдат по-добри“, твърди Драганов.

#Румен Драганов #Коледа #Нова година #туристи #сезон #ръст #сняг #условия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »