Децата в Силистра още във ваканция

Децата в Силистра още във ваканция
Ваканцията винаги е повод за радост за децата. Снимка: luluto.blogspot.com
A A+ A++ A

Към нормална работа се завръщат от днес учебните заведения в страната с изключение на училищата в цялата Силистренска област.

В сряда министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов разпореди дървена ваканция за 8, 9 и 10 февруари заради ниските температури и снеговете в цяла България.

Учебният процес няма да бъде подновен единствено в цялата Силистренска област, както и в няколко училища в Русенско, съобщиха от областните администрации, цитирани от bTV.

Кметовете на Силистра, Дулово, Тутракан, Главиница, Ситово, Кайнарджа и Алфатар разпоредиха удължаване на дървената ваканция за учениците с още три дни заради сложната зимна обстановка в района.

Обилният снеговалеж и силният вятър край Русе пък подтикнаха кмета Пламен Стоилов да свика извънредно заседание на кризисния щаб. Със заповед той обяви 13 и 14 февруари за неучебни дни в осем училища в общината.

#Силистренска област #училища #Сергей Игнатов #министър на образованието #младежта и науката #Русенско #Силистра #Дулово #Тутракан #Главиница #Ситово #Кайнарджа #Алфатар #Русе #ваканция #Пламен Стоилов #кмет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »