Краткотрайно затопляне с дъжд и сняг днес

Краткотрайно затопляне с дъжд и сняг днес
Днес температурите ще се повишат още малко, но за кратко. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Краткотрайно затопляне, дъжд и сняг очакват България на днешния 13 февруари, съобщи дежурният синоптик на НИМХ Орлин Лазаров.

Днес температурите ще се повишат още малко, но за кратко. Ще вали сняг, в крайните южни райони и в Източна България дъжд, който по-късно през деня ще започне да преминава в сняг, прогнозира Лазаров, цитиран от „Фокус“.

Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца – и ще се понижи още малко. В източните райони ще има поледици.

Ще духа до умерен източен вятър, който в сутрешните часове в Северозападна България ще се ориентира от северозапад. С него ще прониква по-студен въздух, който до вечерта ще достигне и югоизточните райони.

Максималните температури ще са от минус 4° в Северозападна до плюс 5° в Югоизточна България. В София сутринта ще бъде минус 1-2°, след обяд към минус 5°.

През нощта срещу вторник валежите ще спрат в цялата страна, а от югозапад облачността ще се разкъсва.

По Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд. Към края на деня дъждът ще започне да преминава в сняг и да спира. Ще духа до умерен източен вятър, който привечер ще стане от северозапад.

Максималните температури ще са 4-5°. Температурата на морската вода е минус 1° край Шабла, и 2° край Бургас. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще е облачно и мъгливо. Ще вали сняг. Ще духа умерен и силен южен вятър, който след обяд ще стане от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра е около минус 1°, на 2000 метра минус 5°.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"