Кольо Колев: Избори "2 в 1" през май е практически невъзможно

Кольо Колев: Избори "2 в 1" през май е практически невъзможно
Възможността да има избори "2 в 1" през май е практически нулева, смята Кольо Колев. Снимка: pressadaily.bg
A A+ A++ A

“Възможността да има избори "2 в 1" през май е практически нулева. Разбира се винаги е възможно да има някакви катаклизми, някакви свръхтежки кризи, но да се надяваме, че поне тази година това ще ни отмине”, казва Кольо Колев.

Според него, оттук нататък всичко зависи от това, което се случва с кризата, с икономиката. А дали се вижда светлина в дъното на тунела, той не се наема да се каже. “Евроизборите ще бъдат индикатор, дали управляващите са запазили достатъчно ресурс на обществена търпимост или вече са го изчерпали. В крайна сметка резултатите от изборите ще покажат именно това и съответно ще предопределят, дали ще има предсрочни парламентарни избори в рамките на тази година или началото на следващата, или няма да има”, казва още Колев.

По думите му, през последните месеци сме свидетели на опити за реанимация на масовите протести. “Те бяха масови, но при номинацията на Делян Пеевски. После отшумяха. Обществото помисли малко и каза: Всъщност не сега, нека да видим, какво ще направят тези, тогава ще решим, дали ще има нови избори, или няма да има. Това, което се случи, е затихване на градуса на напрежението, въпреки че често пъти медийно се представя едва ли не като поредния бум”, твърди Колев.

#Кольо Колев #избори #година #протести #Делян Пеевски #Колев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"