Д-р Михайлов: Изборите трябва да бъдат признавани и при загуба

Д-р Михайлов: Изборите трябва да бъдат признавани и при загуба
Една от причините за протестите е самомнението на един политически елит в ъгъл, твърди до-р Николай Михайлов. Снимка: www.jenatadnes.com
A A+ A++ A

“Една от причините за протестите е самомнението на един политически елит в ъгъла и невъзможността да се реализира според директивите на времето и на историята. Изборите обаче трябва да бъдат признавани и когато са загубени”, каза психологът Николай Михайлов в предаването „Тази събота” по бТВ.

Според него една от основните причини за политическата криза в страната е, че в България трудно се формира солидарност.

„Лявото мисли през собствените си литературни клишета, снабдено с многолетен опит на пребиваване във властта. Десните, които се преживяват като нещо, без което България не може, не могат да свикнат с маргиналното си положение”, заяви Михайлов.

Положителното според него е, че вече е формирана една традиция на гражданско несъгласие и остра реакция срещу политическите назначения във властта.

“Гражданското общество трябва да се еманципира от собствените си политически предразсъдъци и да има ясна и отчетлива идея за това, какво трябва да иска от една власт”, смята Михайлов.

#Николай Михайлов #България #десните #идея #Михайлов #власт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"