Епископ Сионий приюти цяла сирийска фамилия

Епископ Сионий приюти цяла сирийска фамилия
Седемчленно семейство от Сирия пристигна в Лопушанския манастир, при епископ Сионий. Снимка: photo-forum.net
A A+ A++ A

Само месец след като два манастира у нас отвориха вратите си за бежанци, седемчленно семейство от Сирия пристигна в Лопушанския манастир край село Георги Дамяново, ден преди Новата година, предаде standartnews.com.

Посрещна ги сърдечно игуменът епископ Сионий и йеромонах Христодул. Баба, дядо, майка, баща и трите им деца от фамилията Ферхат още не могат да се освободят от страха, който ги завладял в родния Алепо. Оглеждат се, когато говорят за себе си, разтреперват се от камери и фотоапарати. Молят да не ги снимат. “Ферхат имат роднини в Германия и мисля, че искат да се съберат с тях. Но още нямат документи и изчакват издаването им в светата обител, обяснява епископ Сионий.

Фамилията е една от заможните в Алепо. Притежава фабрика за производство на зехтин, има и 50-декарова маслинена плантация.

Семейството е преживяло не само бомбардировките в Алепо, в които били унищожени много от знаковите сгради в града, но и репресии заради религията си. То изповядва зуротастра, която е древна персийска религия. Тя е близо да тангризма, при която се почитат природните сили - огън, вода, вятър. Прекланят се пред слънцето.

В манастира семейството има всички условия за живот. Настанено е в стаите за поклонници, получава и храна от манастирската кухня

#Сионий #Алепо #живот #фабрика #Германия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"