Протестиращи нахлуха в областната администрация във Варна

Протестиращи нахлуха в областната администрация във Варна
Хората са недоволни, че губернаторът Иван Великов обжалва решенията на Общинския съвет от последното заседание за 2013 г. Сред върнатите решения е и смяната на имената на местностите във Варна от турски на български. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Протестиращи нахлуха в сградата на областната администрация във Варна. Стигна се до напрежение между тях и полицията, предаде Нова телевизия.

Хората са недоволни, че губернаторът Иван Великов обжалва решенията на Общинския съвет от последното заседание за 2013 г. Сред върнатите решения е и смяната на имената на местностите във Варна от турски на български.

Според областния управител решенията на сесията са върнати, защото не са спазени процедурите за провеждане на заседанието в петък, а не в сряда, както е по правилник. Протестиращите обаче заподозряха друг мотив.

„Връща всички решения заради предложението, което беше прието за връщането на българските имена на местностите на територията на Община Варна. Заради това той реши да върне цялата сесия“, обясни независимият общински съветник Костадин Костадинов.

#Варна #Иван Великов #Костадин Костадинов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници