Трайков: България е сред най-добрите зимни дестинации в Европа

Трайков: България е сред най-добрите зимни дестинации в Европа
Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и министърът на спорта Свилен Нейков на откриването на Европейската купа по ски в Пампорово със собственичката на комплекса Цветелина Бориславова (вляво). Снимка: smolyanpress.net
A A+ A++ A

България е една от най-добре представящите се зимни дестинации в Европа тази година, смята министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

„Малко неща могат да направят толкова добра реклама на един зимен курорт, както едно перфектно организирано ски състезание от висока класа. Убеден съм, че това, което ни предстои през следващите два дни, ще е именно такова състезание“, каза Трайков при откриването на Европейската купа по ски „Пампорово 2012“, цитиран от КРОСС.

Състезанието събра в зимния курорт в Родопите 74 състезатели от 18 страни. Министър Трайков поздрави организаторите за прекрасната организация и пожела още европейски и световни ски стартове у нас.

„През тази година България е една от най-добре представящите се зимни дестинации в Европа“, подчерта министър Трайков.

„В цяла Европа зимните курорти отчитат спад. Единствено в България имаме ръст в сравнение с миналата година. Пампорово отчита 15%-20% повече заетост на хотелите и между 40 и 50% повече скиори по пистите този сезон“, обясни той.

Като пример министър Трайков посочи, че от английския пазар за Швейцария спадът е 60%, за Франция – 30%, докато от английския пазар за България е ръст с 2-3 на сто.

„Руските туристи са значително повече, имаме доста туристи от Гърция, Турция, Румъния, Македония. Така че се очертава добър сезон“, посочи министърът

#туристическа дестинация #България #Пампорово #енергетиката и туризма #министър на икономиката #Трайков #Трайчо Трайков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »