Още седмица бедствено положение край Хасково

Още седмица бедствено положение край Хасково
Бедственото положение в общините Харманли, Любимец и Свиленград остава в сила за още седмица. Снимка: novatv.bg
A A+ A++ A

Бедственото положение в общините Харманли, Любимец и Свиленград остава в сила за още седмица.

Мостът в село Бисер отново е поддал в събота и е имало опасност от ново срутване. Рано сутринта в неделя съоръжението вече бе укрепено, предаде БНР.

Скъсаният мост към село Иваново е ремонтиран частично, за да могат да се предвижват само линейки и аварийни автомобили.

Очаква се окончателно ремонтът да завърши в понеделник, когато специалисти вече ще имат достъп до скъсаната стена на язовир Иваново, за да могат на място да констатират причините за аварията, която причини наводнението.

По заповед на областния управител Ирена Узунова всички кметове на Хасковска област са мобилизирани, за да наблюдават нивото на реките и язовирите. Обстановката в региона остава сложна заради започналия снеговалеж.

В Силистренска област пътищата са проходими при тежки зимни условия и е забранено движението на тирове.

Все още не е разчистен пътят до село Краново, община Кайнарджа. Хората там са откъснати от света от 7 февруари.

От общината непрекъснато поддържат връзка с кметството в Краново. През седмицата са направени доставки на хляб и лекарства с високопроходими машини през нивите.
Обстановката е спокойна, няма бедстващи хора и при необходимост се реагира адекватно на нуждите на населението.

В цялата Силистренска област вали сняг, духа умерен вятър. През нощта са натрупани няколко сантиметра нова снежна покривка, но пътищата се почистват и разширяват.
Заради ледохода e затворен граничният пункт Видин. Не се движат фериботите от Видин и от Оряхово за румънския град Бекет.

Временно, заради непочистен път от гръцка страна, е забранено преминаването на тежкотоварни автомобили през пункт Илинден.

Намалена видимост до 100 м има в района на Вакарел. Остава забраната за движение на моторни превозни средства с тегло над 10 т в областите Силистра и Хасково.

Предупреждение за опасно време - жълт код, е обявен в 17 области на страната.

Синоптиците информираха, че днес ще има нова снежна покривка - около 10 сантиметра в София, в областите Кюстендил, Перник и Смолян.

В планините е мъгливо и ветровито, предупредиха от Планинската спасителна служба. Обявена е висока степен на лавинна опасност.

В 12 часа село Бисер се прощава с още двама загинали в наводнението - Жельо и Кръстина Николови. Телата на съпрузите бяха открити в петък.

#бедствено положение #Хасковска област #Харманли #Любимец #Свиленград #Бисер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »