БДЖ и столичната община ще работят за интегриран транспорт

БДЖ и столичната община ще работят за интегриран транспорт
С новия график, БДЖ "Пътнически превози" си поставя за задача обвързване с другите видове транспорт, каза Димитър Димитров, управител на „БДЖ - Пътнически превози” ЕООД. Снимка: bgonair.bg
A A+ A++ A

„С новия график, БДЖ "Пътнически превози" си поставя за задача обвързване с другите видове транспорт”, каза в интервю за Агенция "Фокус" Димитър Димитров, управител на „БДЖ - Пътнически превози” ЕООД.

"Една от задачите, която сме си поставили при проектиране на новия график, е обвързването с други видове транспорти, така че нашите клиенти да имат пълна възможност за избор на транспорт и да могат последователно да ползват няколко такива", каза Димитров.

"Съвместно със Столична община, ние участваме в проект, финансиран по Оперативна програма „Транснационално сътрудничество в Югоизточна Европа 2007 – 2013 г.”. „Ще се изследват възможностите линиите на градския транспорт в района на Централна гара да се движат до по-късни часове на денонощието.

Така ще се осигури обслужване на пътниците по последните пътнически влакове. С хармонизирането на разписанието ще се подобри транспортното обслужване в столицата", каза Димитър Димитров.

#БДЖ #Димитър Димитров #Димитров #гара #транспорт #денонощие #столица #клиенти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"