ЕС готов да предостави още помощ на Португалия

ЕС готов да предостави още помощ на Португалия
Португалия спазва стриктните правила на спасителната програма от 78 млрд. евро, договорена през май 2011 г. с Тройката кредитори – ЕС, МВФ и ЕЦБ. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Евросъюзът е готов да предложи допълнителна помощ на Португалия след изтичането на настоящата през май, заяви еврокомисарят по икономическите и валутните въпроси Оли Рен.

"Европа ще спази обещанието си и ще продължи да помага на Португалия, но единствено при условие, че тя продължи започнатите вече реформи", посочи Рен.

"Абсолютният приоритет е успешно да завършим настоящата програма", добави еврокомисарят и предупреди, че е "необходимо Португалия да запази бюджетната дисциплина и структурните реформи в идните години".

Португалия спазва стриктните правила на спасителната програма от 78 млрд. евро, договорена през май 2011 г. с Тройката кредитори – ЕС, МВФ и ЕЦБ.

В замяна на спасителните заеми страната се съгласи да въведе мерки за строги икономии и дълбоки реформи, които преизвикаха рецесия, увеличиха безработицата и се посрещат с все по-голяма съпротива от профсъюзи и избиратели.

#Европейски съюз #финансова криза #Оли Рен #Португалия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници