БСП готви поправка "Помак" в Наказателния кодекс

БСП готви поправка "Помак" в Наказателния кодекс
БСП готви наказания за сепаратизъм. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

БСП готви поправка "Помак" в новия Наказателен кодекс (НК). В промените ще бъде дефинирано точно и ясно що е сепаратизъм, а наказанията за този вид престъпна дейност ще бъдат приравнени вероятно към тези за измяна.

Това съобщи за "Стандарт" депутатът от "Коалиция за България" Страхил Ангелов. Той уточни, че предложението ще бъде вкарано между първо и второ четене на новия закон в пленарна зала. Ангелов даде да се разбере, че глава "Сепаратизъм" в Наказателния кодекс е във връзка с изказвания на един от инициаторите на партия "Помак".

В новия НК се предвижда за измяна наказанието да е от 10 до 15 години. При причинена смърт наказанието за организатор или ръководител е лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години или с доживотен затвор.

"Публична тайна е, че през определени организации се правят опити за създаване на разделение и напрежение в обществото, а финансирането им е отвън", категоричен бе соцдепутатът. Веднага след края на парламентарната ваканция предложенията за законовите поправки ще бъдат разписани и внесени в деловодството на парламента.

#БСП #Страхил Ангелов #Коалиция за България #Помак

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници