Давутоглу: Асад избра да бъде Милошевич

Давутоглу: Асад избра да бъде Милошевич
Давутоглу сравни драмата на жителите на сирийския град Хомс с тази в Сараево по време на сръбската блокада през 90-те години на миналия век. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Ние искахме Асад да се превърне в сирийския Михаил Горбачов, но той предпочете да бъде Слободан Милошевич. Това е проблемът на Сирия.

Това каза турският министър на външните работи Ахмет Давутоглу по време на лекцията си в Университета „Джордж Вашингтон" в столицата на САЩ, съобщи БГНЕС.

Давутоглу сравни драмата на жителите на сирийския град Хомс с тази в Сараево по време на сръбската блокада през 90-те години на миналия век.

„Турция повече не може да търпи това клане в нашия регион. Ние ще предизвикаме международна инициатива за разрешаване на кризата в Сирия", каза още турският външен министър и поясни, че Анкара ще организира международна конференция в подкрепа на сирийския народ.

По всяка вероятност тази среща ще бъде организирана в Турция или в една от съседните държави, предаде Анадолската агенция.

Ахмет Давутоглу се намира в САЩ по покана на американския държавен секретар Хилари Клинтън, с която се очаква да се срещне в близките часове.

#Михаил Горбачов #Слободан Милошевич #Сирия #Башар Асад #Ахмет Давутоглу #министър на външните работи #Турция #Анкара #САЩ #Хомс #Сараево #Хилари Клинтън #държавен секретар на САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници