Къде е патриарх Неофит?

Къде е патриарх Неофит?
A A+ A++ A

Патриархът на Украйна Филарет призова народа да остане на площада до край. “Русия има имперски намерения, тя отново иска да присъедини към себе си Украйна”, казва още патриархът.

А сега, нека да се обърнем към позицията на нашия си роден патриарх Неофит за протестите, които продължават повече от 6 месеца. Той призова българите да не се делят, заяви, че трябва да сме добри един към друг, да си прощаваме и да търсим доброто у всекиго. “Благоденствието и мирът в едно общество са немислими, ако Божията правда - животът по съвест - не се въдвори на всички нива”, се казва в изявление на БПЦ-БП още в края на юни 2013 г. Добре, само че някак не е ясно, какво иска да каже патриархът, подкрепя ли протестите, или не, така, както категорично го е казал украинският патриарх!

Понататък Негово светейшество казва, че “ние трябва да се стремим да виждаме в лицето на политическия си опонент подобен на нас несъвършен човек”. Той добавя, че трябва “да помним, че главното в живота на човека е духовното възрастване”! И така, последно, подкрепя ли протестите патриарх Неофит, или не…? Ами май на никого не стана ясно!

Е, къде в тази ситуация е българският патриарх?

#Филарет #Неофит #БПЦ-БП #протести #патриарх

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »