Украинският патриарх призова протестите да продължат до край

Украинският патриарх призова протестите да продължат до край
Патриархът на Украйна се обяви в подкрепа на европейската интеграция и призова народа да остане на площада до край. Снимка: en.wikipedia.org
A A+ A++ A

Патриархът на Украйна се обяви в подкрепа на европейската интеграция и призова народа да остане на площада до край. „През 2014 г. най-голямата опасност за Украйна може да стане влизането в митническия съюз. За да не допусне това, народът трябва да продължи да протестира”, заяви предстоятелят на Украинската православна църква и киевски партриарх Филарет, цитиран от местните медии, предаде btvnews.bg.

„Какво ни дава Европа? Преди всичко запазва държавността. Всички страни-членки на ЕС са независими. Ако Украйна бъде в Европейския съюз, тя ще запази своята държавност и суверенитет. Ако влезе в митническия съюз, в евразийското пространство – ще ги загуби", посочи патриарх Филарет.

„Русия има имперски намерения; тя отново иска да присъедини към себе си Украйна, Беларус, Молдова, Казахстан и Армения и да създаде империя. Украинците не искат там”, заяви украинският патриарх и добави: „Това обаче не значи, че украинците са врагове на Русия."

#Филарет #Украйна #Молдова #Казахстан #Армения #Беларус #интеграция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »