Отново пътека от рози на пешеходна пътека

Отново пътека от рози на пешеходна пътека
През месец юли 2011 година в цялата страна се проведе доброволна и благотворителна инициативата „Пътека от рози срещу войната по пътищата". Снимка: sl-news.sliven.net
A A+ A++ A

Приятели и близки на загинали деца в автомобилни катастрофи се събраха отново на пешеходна пътека на бул. „Осми Приморски полк" във Варна.

Това е пешеходната пътека на Лора, която загина на 17 юли миналата година, ударена от мотоциклетист със скорост от 113 км/ ч.

С килим от червени цветя, поставени върху пътеката, събралите се показаха, че са против тоталното незачитане на законите в България, предаде БГНЕС.

Млади хора издигнаха плакати: „Спри, не убивай!", „Дай предимство!", „Не на условните присъди!".

На мястото, където беше блъсната Лора, на мантинелата е закачен плакат с надпис: „Обичайте живота, докато сте живи. Между него и смъртта има само един миг!".

На 17 януари 2012 г. родители на деца, загинали при катастрофи, протестираха мирно пред сградата на Окръжния съд в морската столица, срещу безумието на съдебната система. Техният протест бе под мотото: „НЕ" на условните присъди, при отнет човешки живот.

Чрез протестната акция, гражданите искаха да заявят несъгласието си с постановените условни присъди на причинители на катастрофи.

Това бе поредната акция на родители на деца, загинали при катастрофи, на техни приятели и близки.

На 11 януари родителите отново протестираха мирно пред сградата на Окръжния съд във Варна. И тогава, и на 17 януари, майката на убитата Лора – Нели, дойде на протеста, със снимката на дъщеря си в ръце.

Майката е потресена от условната присъда на мотоциклетиста, който блъсна детето й, докато пресича пешеходна пътека.

Мотоциклетистът, причинил катастрофата, при която загина 20-годишната Лора от Варна, беше осъден на 2 години условно с 4 години изпитателен срок.

Делото беше приключено без знанието на близките на Лора, както и в пълно информационно затъмнение за адвокатите им.

Бащата на момичето просто получил призовка да отиде в съда, за да си вземе документите и оттам разбрал, че шофьорът, който отне живота на дъщеря му, си е признал вината и получил условна присъда.

20-годишната Лора загина през лятото на 2011 година на бул. „Осми Приморски полк", блъсната от мотоциклетист на пешеходна пътека.

На 31 август близки и приятели направиха жива верига на булеварда, на който беше блъсната и поднесоха цветя в памет на младото момиче.

Идеята на инициативата беше да се призове за повече внимание на пътя, за контрол от страна на властите, както и за това общината да вземе мерки за затварянето на булеварда за пешеходци или пък да се въведат други ограничения на движението, за да не се допускат повече трагедии.

През месец юли 2011 година в цялата страна се проведе доброволна и благотворителна инициативата „Пътека от рози срещу войната по пътищата".

Инициативата бе посветена на Валя – 12-годишно момиче, което беше блъснато на пешеходна пътека на 17 юни 2011 година в Бургас, както и на всички жертви на войната по пътищата.

#Варна #протест #пешеходна пътека #Лора #Валя #България #мотоциклетист #Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"