Ранобудни студенти и българи от чужбина протестират в София

Ранобудни студенти и българи от чужбина протестират в София
A A+ A++ A

На втория ден от Коледа стотици граждани се събраха в центъра на София на протест против кабинета „Орешарски". Инициативата беше организирана от български емигранти, прибрали се за празниците от чужбина. Към тях се присъединиха и „ранобудните студенти" от цялата страна.

Към 14.30 ч. около 300 души изпълниха пространството на Орлов мост и блокираха движението в района до езерото „Ариана". Броят на студентите обаче видимо е минимален, преобладават хора на средна възраст, които развяват знамена, надуват свирки и скандират „Оставка", съобщи "Дарик".

Ранобудните студенти обявиха, че ще протестират и във връзка с двамата студенти, блокирани в Благоевградския Югозападен университет. В последните дни се появи информация, че ректорът на учебното заведение е забранил достъпа до сградата, като е разрешено единствено нейното напускане.

След това студентите смятат да се присъединят към българите, прибрали се за празниците от чужбина, които излизат в 15.00 ч. пред Българската народна банка.

Очаква се протести да има и в много градове в страната - Стара Загора, Варна, Бургас, Плевен, Благоевград и други. Освен това участие в инициативата са декларирали и българи в Атина, Хамбург, Лондон, Будапеща, Мюнхен, Копенхаген и Монреал.

#протест #„Ранобудните студенти" #Българската народна банка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »