Ердоган смени 10 министри

Ердоган смени 10 министри
Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган обяви, че е сменил 10 от министрите си след като трима министри подадоха оставка заради корупционен скандал. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган обяви, че е сменил 10 от министрите си след като трима министри подадоха оставка заради корупционен скандал, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Сред сменените е министърът за Европейския съюз Егемен Багъш, който според медиите е сред замесените в корупционния скандал, но не е подал оставка. Той до момента не е обект на съдебно преследване. Багъш е заменен от досегашния депутат от управляващата Партия за справедливостта и развитието Мевлут Чавушоглу.

Сменени са и министрите на вътрешните работи Муаммер Гюлер, на икономиката Мехмет Зафер Чаглаян и на околната среда Ердоган Байрактар, които в сряда подадоха оставка, а синовете им са задържани в рамките на разследване за подкупи и корупция.

Те са заменени от Ефкан Ала (вътрешни работи), който досега бе помощник държавен секретар към канцеларията на премиера и от депутатите Нихат Зейбекчъ (икономика) и Идрис Гюллючъ (околна среда).

#Реджеп Тайип Ердоган #Турция #корупция #министри

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »