Латинският патриарх на Ерусалим призова за мир

Латинският патриарх на Ерусалим призова за мир
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Хиляди християнски богомолци от целия свят изпълниха Витлеем, библейското рождено място на Исус, в студената ясна нощ, за да отпразнуват Коледа.

„Посланието на Коледа е послание за мир, любов и братство", обърна се към тях латинският патриарх на Ерусалим Фуад Туал при пристигането си в града, предаде БГНЕС.

Сред стотиците вярващи в църквата "Рождество" бяха палестинският президент Махмуд Абас, върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Катрин Аштън и йорданският външен министър Насер Джуде.

В проповедта си Туал се обърна към Абас и му каза, че се моли за справедлив мир за палестинците. Патриархът, който е палестинец, изрази съчувствие към положението на палестинците, особено на семействата с роднини по израелски затвори и за онези, които страдат от конфликта с Израел.

Той призова вярващите да не забравят затворниците и техните семейства, които се надяват на тяхното освобождаване, бедните, изгубили земите и домовете си, разделените семейства, онези, които са останали без работа и страдат от икономическата криза.

#Ерусалим #Витлеем #Коледа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници