73 години от рождението на Емил Димитров

73 години от рождението на Емил Димитров
В понеделник отбелязваме 73 години от рождението на Емил Димитров. Снимка: www.bulgarianhistory.org
A A+ A++ A

В понеделник отбелязваме 73 години от рождението на Емил Димитров. Той е роден през 1940 г. в Плевен в семейство на артисти-илюзионисти. Негов баща е Димитър Димитров, известен като Факира Мити, a майка му е французойката Анастасия Димитрова (по мъж), асистентка на Мити, с артистично име Мадам Сиси, рано развела се с баща му и завърнала се във Франция, тя често бива посещавана в родината си от Емил, съобщава bg.wikipedia.org.

Младият Емил се увлича по класическа музика и рисуване, дори е приет да следва актьорско майсторство във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 1960 г. Но в същата година дебютира като певец в концерт с водещ Коста Цонев и изпълнява своята авторска песен „Арлекино“, акомпанирайки си на акордеон. Това поставя началото на една дълга и успешна кариера като естраден изпълнител, музикант и композитор.

Изнася концерти в почти всички европейски страни. Най-големи успехи има в СССР и Франция. През 1970 г. излиза един от най-големите му хитове „Моя страна, моя България“ , който по-късно става песен на столетието.

#Емил Димитров #СССР #Франция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"