Гръцкият кабинет одобри втория спасителен заем

A A+ A++ A

Всички членове на кабинета на Гърция са одобрили законопроекта за новото кредитно споразумение с Европейския съюз и Международния валутен фонд,

Кабинетът е одобрил споразумението, предвиждащо строги мерки за икономии в замяна срещу втори пакет от финансова помощ от ЕС и МВФ на стойност 130 млрд. евро, предаде гръцката национална информационна агенция АНА, цитирана от БТА.

Новото споразумение беше одобрено единодушно от Министерския съвет и веднага бе внесено в парламента, гласи официалното съобщение. Според АНА гласуването в пленарна зала може да се състои още в неделя.

Според информацията на гръцката агенция на пленарното заседание депутатите щели да гласуват само за три члена от закона - по програмата PSI, предвиждаща обмен с дисконтиране от частните кредитори на стари гръцки облигации срещу нови; за рекапитализация на банките, които ще загубят част от капиталите си заради отписването на част от стойността на гръцките облигации в своите активи; а също така по члена, упълномощаващ премиер-министъра Лукас Пападимос и финансовия министър Евангелос Венизелос да подпишат споразумението без детайлизация на новите мерки за икономии, които ще бъдат включени в закон за реализирането на новото споразумение, допълва БТА.

Този закон трябва да бъде внесен в парламента в срок от 15 дни, предаде ИТАР-ТАСС.

#Гърция #ЕС #МВФ #Лукас Пападимос #Евангелос Венизелос #спасителен заем

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »