УЕФА преведе на БФС над 1 млн. евро за Евро 2016

УЕФА преведе на БФС над 1 млн. евро за Евро 2016
A A+ A++ A

УЕФА вече преведе над 1 милион евро базов бонус за Българския футболен съюз. Парите са само основата на новия начин на плащане от тв правата, който евроцентралата въведе за първенството на континента през 2016-а.

Революцията е най-вече във факта, че УЕФА ще продава тв правата за мачовете чрез новата си фирма за маркетинг и реклама. Така европейският футбол сам ще договаря цената на излъчванията на мачове, пише в. "Труд".

Месеци преди квалификациите страните - членки на УЕФА, вече получиха първите приходи. След жребия в края на февруари ще започнат и договарянията на пакетите за тях. Схемата е такава, че най-финансово изгодно за България е водач на групата ни да е тим от калибъра на Англия, Германия, Италия или Испания.

Правата за двубоите на тези грандове се продават най-добре и зрителският интерес е огромен. При такъв съперник българският тим може да понапълни касата на БФС.

Новият начин за разпределение на тв парите може до донесе до 8 милиона евро на федерация. За такъв приход обаче е необходимо и класиране за финалите, където също тв правата се продават според съперника, а не пакетно.

България е в четвърта урна преди квалификациите за Евро 2016, но за първи път се класират директно първите 2 в група, а третите отиват на бараж (без най-добрия от 9-те групи).

#Евро 2016 #УЕФА #БФС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници