Младенов: Босна и Херцеговина преодоля кризата

Младенов: Босна и Херцеговина преодоля кризата
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

България приветства избора на новия Съвет на министрите на Босна и Херцеговина, каза в специално изявления външният министър Николай Младенов в петък.

„С избирането на шестото правителство в историята си, Босна и Херцеговина преодоля 16-месечна институционална и политическа криза, най-тежката след края на войната на нейна територия", заяви Младенов по повод избора на ново правителство на Босна и Херцеговина, съобщиха от МВнР.

"Сега пред новия кабинет стоят редица тежки задачи - приемането на бюджета и промени в конституцията. България ще подкрепи всички усилия на новото правителство, с които Босна и Херцеговина ще ускори своя евроинтеграционен и евроатлантически напредък", добави министър Младенов.

"Сега е моментът, новото правителство на Босна и Херцеговина бързо да изпълни необходимото условие, за да може страната да се присъедини към Плана за действие за членство в НАТО. Потвърждавам отново позицията на нашата страна, че бързото модернизиране на държавите от Западните Балкани и тяхното приобщаване към европейското и евроатлантическото семейство, е в интерес на целия регион", каза още Николай Младенов.

#Босна и Херцеговина #Николай Младенов #МВнР #Министерство на външните работи #министър на външните работи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"